Сортове за гмуркане на патици

Гмуркащите патици са вид водолюбиви птици, често срещани близо до сладководни реки, в езера и блата на северното полукълбо. В природата има няколко подвида, които се различават по цвета на перата.

Патици патици

Патици патици

Общи биологични характеристики на племето

Родовите подвидове се различават по цвят и размер на перо. Преобладаващото местообитание е северното полукълбо. Най-голямото население на гмуркания в северноамериканския континент. Дивата птица присъства и в азиатските и африканските региони..

Основната разлика в поведението на водолазните патици е извличането на храна чрез гмуркане в дълбините, откъдето гмуркането на патиците получи името си.

Гмуркащите патици прекарват по-голямата част от живота си във водата. Те летят зле. Когато излитате от водната повърхност, не забравяйте да докоснете лапите на повърхността. За разлика от вертикално растящите речни гмуркания, за излитане е необходимо излитане. Някои видове са в състояние да излитат на ниски дървета и често отиват на сушата. Обща черта на всички представители на гмуркането е също ниското кацане на водната повърхност и опашка, предимно спусната във водата.

Видово разнообразие

Гмуркането включва няколко основни племенни групи:

  • мраморен тил-
  • розовоглави патици-
  • лошият богаташ-
  • патица-
  • Ледена потапница.

храна

Основният дял в диетата са дребни риби, малки ракообразни, охлюви и мекотели. Освен това се хранят с водна и крайводна растителност, включително семена и зелени леторасти от тръстика, сочна трева и др..

мрамор

Според описанието, мраморният тик е представител на средно големи гмуркания. Той расте до 0,6 кг. Цвят сиво-кафяв, разреден със светли петна.

Неактивна патица. Често седи на дървета. Малките безгръбначни съставляват диетата.

област

Географията на разпространението обхваща територията, започвайки от Испания и стигайки до Централна Азия. За зимата мигрира в Северна Африка, Индия, Пакистан, Иран и Ирак. В Русия мраморен чифт е бил открит в Каспийския регион в делтата на река Волга до 20 g от миналия век, но като се започне от 80 g, той не е намерен.

Предпочита малки солени или пресни езера, обрасли с тръстика, придвижвайки се до големи големи водоеми за зимуване..

Мраморната патица не живее в Русия от 80-те години

Мраморната патица не живее в Русия от 80-те години

Rozogolovye

Патицата с розовоглава патица се откроява с необичайния си вид: розовият цвят на клюна, главата и шийния гръбнак. Крилата в краищата са бели. Дължина на корпуса до 0,43 м. Храни се с водорасли и мекотели.

Отнася се до застрашени видове. Много орнитолози смятат, че той напълно изчезна.

област

Патица при малки популации се наблюдава в Източна Индия, Северен Мианмар, Бангладеш и Бирма. Основните места за гнездене са влажните низини, джунглата с висока тревна растителност.

лошият богаташ

Ярките представители на водолазните патици са род средно големи гмуркания с голяма глава и къса шия. Те получиха името си, подобно на други представители на гмуркащия род, за гмуркане в търсене на храна.

През повечето време живеят в открити водоеми, рядко отиват на сушата.

Подвид и ареал



В рода на гмурканията има 3 основни подвида:

  • Червено нос - голям по рода си, наддаващ тегло до 1,5 кг, разпознаващ се по ярко оцветената си червена глава и яркочервен клюн, за разлика от другите птици за раждане, той се движи по-свободно по сушата, в случай на опасност може да бяга, но се гмурка по-лошо от другите, често замръзване в положение на свещ-
  • Червенооки - получиха името си заради червения ирис на очите, цветът е тъмнокафяв, по-близо до черен, дължина - до 0,5 м-
  • Pampasny - изпъква с голям червено-бял клюн, който контрастира с главата на черен цвят.

Географията на разпространение на гмуркането с червен нос обхваща делтите на руските реки - Волга, Амударья и южната част на Балхаш. Той е често срещан в Западна Европа и се среща на островите на Средиземноморието в Централна Азия. Гмуркането с червен нос избягва солена вода, предпочитайки прясна.

Червеноокият подвид гнезди в южната част на африканския континент, намира се в регионите на Латинска Америка, като предпочита пресни езера и влажни зони.

Pampas dive - жител на континента Южна Америка и централните райони на Чили, присъства в северните райони на Аржентина и в Уругвай.

Има 3 основни подвида гмуркания: червенокоси, червенокоси и пампаси.

Има 3 основни подвида гмуркания: червенокоси, червенокоси и пампаси.

почерням

Клановата група, близка до рода на гмурканията, се нарича Чернети. Птиците са с богато натрупване и са с относително големи размери в сравнение с тялото с глава на къса шия. Сметката е черна или сива, сплескана, широка и дълга. Тъмно сиви лапи с кожени лобове на задни пръсти, поставени назад.

Според описанието те се различават от останалите представители по широка ярка ивица, минаваща по крилата. Те предпочитат да прекарват голяма част от времето си на вода, рядко влизат в сушата.

Чернец са добри водолази. По време на извличането на храната те се потапят във вода с цялото тяло или оставят задната част на тялото във водната повърхност.

Подвид и ареал

По принцип на руската територия има 5 родови подвида:

  • Гребени - гнезда практически във всички региони, с изключение на Далечния север-
  • червеноглав - живее главно в западната страна на република Саха, докато американското червеноглаво гмуркане живее само на американския континент, регистрират се само частични полети на американското червеноглаво гмуркане до Ляховските острови и Новосибирския архипелаг-
  • бялоок - заселва се в южните райони на европейската територия на Русия, Република Татарстан, Република Башкирия, Алтайските планини на Сибир, долините на река Урунгу-
  • морски черни гнезда в тундри и горно-тундри, които се простират от запад на изток-
  • Гмуркането на Баер в Приморски и Амурски райони и Трансабайкалските райони, Баерското гмуркане е рядък вид, който е на прага на изчезване и е вписан в Червената книга на Русия.

Ледена потапница

Сред най-често срещаните северни патици, които се срещат на брега на Арктика в близост до Таймир, е малък моряк. Разпознава се по тънка опашка, стърчаща високо над водата при мъже с двойка заострени опашни пера с дължина до 13 см.

Тялото е стегнато с къса шийна област и заоблена глава. Клюн къс висок комплект. Мъжките растат до 0,6 м дължина, женските до 40 см, средно тегло от 0,45 до 0,9 кг.

Крилото е тясно, заострено в края, стъкловидно. Цветът на полярната патица е тъмен. Цветът на писалката се променя три пъти годишно - през зимата, през лятото и в сезона на чифтосване.

Годишната популация на полярната патица достига повече от 4 милиона птици.

От повърхността на водата излита срещу посоката на вятъра. Не се издига на голяма височина, задържайки се на масивни групи.

Гмурка се добре, получавайки храна от дъното на резервоарите на дълбочина 10 м и се задържа под вода в продължение на до 60 секунди. Основната диета са ракообразни, мекотели и други водни безгръбначни. Рядко яде риба.

област

Полярният подвид живее в пакети във всички северни полярни ширини по протежение на евразийския и северноамериканския арктически бряг и край бреговете на Гренландия и Исландия. Разпространен в Скандинавия и арктическите райони на Русия.

По-голямата част от времето живее в открито море. Предпочита районите на тундрата, изграждането на гнезда в близост до езера, блата и реки, на островни територии и морски брегове. Рядко се приземява на малки групи.

заключение

Патиците на патици са представени от различни родове, различаващи се в описание на външния си вид. Характерна особеност е гмуркането за храна. Хранителната дажба се състои от дребна риба, безгръбначни и водна растителност. Има представители със статут на сигурност.